May 24, 2017

Blog

O afacere de viitor şi perspectivele ei

O afacere de viitor e visul multor români. Însă adesea spun că nu au idei suficiente. Însă nu ideile le lipsesc, ci vocaţia, pasiunea şi starea potrivită pentru a descoperi drumul propriu. Idei sunt pe internet, la un simplu click distanţă!
Ca o afacere de viitor să fie foarte rentabilă, e nevoie să alegem cu mare atenţie domeniul. Pera Novacovici propune 3 mari domenii în care el consideră că orice afacere va funcţiona. Acestea sunt sănătatea, banii şi dragostea. Oamenii vor avea nevoie oricând de acestea, deci orice afacere bazată pe măcar unul din cele 3 domenii poate deveni o afacere de viitor! Cu toţii ne dorim sănătate, bani şi iubire! Dacă mai adăugăm şi vocaţia, entuziasmul şi pasiunea de a face lucrurile bine, succesul e deja previzibil!

O idee pentru o afacere de viitor

Una din ideile de afaceri pe care doresc să o descriu aici acoperă, culmea, toate cele 3 domenii mai sus menţionate! SASKATOON-ul are un conţinut bogat în minerale esenţiale, care sunt de folos stării de sănătate! Combate insomniile, asigură vigoarea, şi energia! Mai mult, conţinutul de amigdalină, similar celui din sâmburii de caise, ar putea fi benefic pentru pacienţii oncologici. Iar conţinutul de resveratrol şi în general de antioxidanţi al acestui fruct este deosebit de mare! Un adevărat agent de întinerire, şi menţinere a formei fizice perfecte! Chiar şi sportivii de performanţă pot alege acest aliment pentru a se vitaminiza!

Istoric al fructului SASKATOON

Indienii nord-americani foloseau acest fruct în stare uscată pentru a se vitaminiza în timpul iernii, mai ales pe parcursul călătoriilor lungi. Preparat într-o formă tradiţională, numită pamican, amestecat cu şuncă uscată şi grăsime, acesta putea fi conservat luni sau ani întregi, şi furniza necesarul de vitamine atunci când vânătoarea nu era prea norocoasă! Fructele SASKATOON-ului mai au încă 7-8 denumiri, cum ar fi para de stancă, juneberry, shadberry sau denumirea oficială folosită în Canada, cea de Saskatoon. Plus denumirea latină, Amelanchier.

Arbuştii fructiferi sunt o afacere de viitor

Financiar vorbind, cultivarea arbuștilor fructiferi este pe val. Pe măsură ce oamenii devin tot mai preocupaţi de propria sănătate, de alimente naturale, de vitamine şi minerale care pot încetini procesele de uzură, îmbătrânire şi oboseală cronică, se orientează spre alimentele naturale. Pe lângă zmeură şi mure, culturile de cătină, aronia, goji sau coacăze se extind cu repeziciune, aducând profituri mari cultivatorilor! Iar SASKATOON-ul este cea mai nouă revelaţie în domeniu

Avantajele arbustului SASKATOON

Principalul avantaj este rezistenţa deosebită a acestui arbust. El creşte natural, viguros, lemnul fiind folosit de indienii nord-americani pentru a confecţiona săgeţile! Calitatea solului nu contează, planta creşte cu uşurinţă pe orice tip de sol. Mai mult, rezistă la frig, la îngheţuri sau la secetă! Nu are prea mulţi dăunători naturali! Nici nu necesită fertilizare, tratamente sau irigare abundentă, ca şi alte culturi agricole! Singura grijă a cultivatorului este ca în primii doi ani de creştere să protejeze planta de buruienile care o pot sufoca. În al treilea an planta are deja peste un metru, şi atinge 3-4 metri la vârsta de 7-8 ani. Fructele cresc în ciorchine, şi din acest motiv pot fi culese mai uşor şi mai rapid. O singură plantă poate da o recoltă de până la 3-4 kg de fructe! Câştigurile pot depăşi 10-20.000 euro la hectar! Iar producţia la nivel mondial este astăzi mult mai mică decât cererea!